You are here
Home > Хранене > Как да свалим 5 килограма за 3 седмици без упражнения?

Как да свалим 5 килограма за 3 седмици без упражнения?

Загубата на 5 килограма не е толкова трудно, просто е важно да знаете какво точно правите. Има някои неща, които можете да промените в ежедневието си, за да загубите тези килограми бързо.

Най-добрият начин да отслабнете бързо е да се консумират правилните храни. Наистина можете да загубите 5 килограма за 3 седмици, ако знаете правилните храни, които да ускорят метаболизма ви.

Отслабването: Хранене или упражнения?

Happy-Woman-Eating-Yogurt

Загубата на тегло е 70% хранене и 30% упражнения. Можете да отслабнете чрез здравословното хранене и без упражнения, но е много малко вероятно, да отслабнете чрез нездравословно хранене и много спорт.

Със сигурност няма да ви навреди ако практикувате спортове като спринт и вдигане на тежести, но можете да отслабнете и без упражнения. Това е идеален вариант, ако сте прекалено заети и не намирате време за тренировка.

За общото ви здраве е важно да се движите поне 30 минути на ден. Това може да стане например чрез ходене, колоездене или плуване. Повечето от нас са доста заети, но 30 минути на движение трябва да бъдат постижими за всекиго!

Ето как можете да загубите 5 килограма само с промяна на вашата хранителна диета:

Как да свалим 5 килограма за 3 седмици?

  1. Какво да ядем, за да свалим 5 килограма

Ние ядем, за да получим енергия, която ни трябва, за да се движим и да оцелеем. Можете да получите енергия по три различни начина: чрез въглехидрати, протеини и мазнини. Всеки един от тези източници се усвоява по различен начин от тялото ви.

Различното смилане на въглехидрати, протеини и мазнини има голямо влияние върху скоростта на изгаряне на мазнините и в крайна сметка на телесното ви тегло.

Въглехидратите осигуряват трудно изгаряне на мазнините, така че ще наддавате на тегло по-бързо. Мазнините и протеините стимулират изгарянето на мазнините, така че можете да отслабнете лесно.

  1. Защо е трудно да отслабнете, хранейки се с въглехидрати?

fresh-muffins-with-blueberry

Примери на въглехидрати са захар, зърнени храни, нишесте, лактоза и алкохол. Всички въглехидрати се превръщат в тялото в захари (монозахариди: глюкоза и фруктоза).

Навлизането на глюкоза в кръвта причинява покачване на нивото на инсулин. Благодарение на високото ниво на инсулин, ензимът, който помага за изгарянето на мазнините в тялото – хормон-чувствителната липаза (Hormone-sensitive Lipase, HSL), е блокиран.

Въглехидратите пречат на тялото да гори мазнини. Можете да правите много упражнения и да тичате колкото си искате, но докато ядете въглехидрати, изгарянето на мазнини ще бъде затруднено.

  1. Отслабнете лесно с протеини и здравословни мазнини

Протеините и здравословните мазнини са от съществено значение за бързата загуба на тегло. Те предоставят на тялото ви хранителни вещества и правилния тип енергия.

Протеините и здравословните мазнини няма да вдигат нивото на инсулина толкова бързо и толкова високо. В резултат на това е по-лесно да се топят телесните мазнини.

Примери за протеини и здравословни мазнини са: риба, месо, яйца, семена, ядки, натурални масла и някои зеленчуци. Ако ядете тези храни и изгаряте повече енергия отколкото консумирате, ще стопите мазнините в тялото си много бързо.

Hands-getting-an-olive-cured

 

Всичко, което трябва да запомните е: въглехидратите ви карат да напълнявате, а протеините и здравословните мазнини ви помагат да отслабнете.

Една забележка за протеините все пак! Протеините стимулират растежа в тялото ви, но растежът означава стареене. Няколко проучвания показаха, че прекалено много протеин скъсява продължителността на живота. Протеините са изключително здравословни и наистина имате нужда от тях, но не яжте прекалено много от тях.

Така че: Яжте достатъчно въглехидрати, достатъчно (но не прекалено много) протеини и много здравословни мазнини.

Related Images:


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top