You are here
Home > Технологии > Водороден автомобил на Honda ще струва около $500 на месец до края на годината

Водороден автомобил на Honda ще струва около $500 на месец до края на годината

The Clarity Fuel Cell ще пристигне в Калифорния в ограничени количества до края на 2016 г.

Технологията за производство на автомобили с водородно гориво все още е изправена пред много технически трудности, но има немалка вероятност желаещите да могат да купят най-новия модел на Хонда още в края на 2016 година. Clarity Fuel Cell седан ще започне да се продава до края на годината за около $60000, въпреки че тя ще бъде достъпна само на лизинг за под $500 на месец.

honda-clarity-fuel-cell-2015-tokyo-motor-show

Това са същата цена и условия, както за Toyota Mirai и Hyundai Tucson с водородно гориво (Fuel Cell). Въпреки това, броят на потенциалните купувачи ще бъде малък. Автомобилите ще се предлагат само в Лос Анджелис и Ориндж каунти, Сан Франциско и Сакраменто.

Honda подчерта също така, че ще произвеждат „ограничени количества“, за начало. За да добиете представа колко ограничени, Honda пусна на лизинг само 45 от предишните си Clarity FCX превозни средства в САЩ между 2008 и 2014 г. Въпреки това, компанията е ангажирала ресурси за публично-частно Калифорнийско дружество за зареждане на автомобилите, наречено H2USA (водород за САЩ), така че няма съмнение, че този път ще произвежда повече автомобили.

honda-clarity-fuel-cell-2015-tokyo-motor-show_100531918_l

Related Images:


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top