You are here
Home > Рецепти > „Най-добрият готвач на света“ почина на 44-годишна възраст

„Най-добрият готвач на света“ почина на 44-годишна възраст

Готвачът Беноа Виолие, чиито швейцарски ресторант е обявен за най-добрият в света през декември 2015, е бил намерен мъртъв в дома си.

Четиридесет и четиригодишният Виолие беше управител в ресторанта l’Hotel de Ville в Крисие близо до град Лозана.

Ресторантът спечели три звезди Мишлен и е на върха в класацията на Франция “La Liste” на водещите 1000 заведения в света.

Швейцарската полиция съобщава, че Беноа Виолие най-вероятно се е застрелял. Тялото му е открито в неделя следобяд.

csm_BenoitViolier_klein3_01_e9caf04b58

Швейцарският новинарски сайт 24 Heures съобщава, че Виолие е планирал да присъства на старта на новия Michelin guide в Париж в понеделник.

Смъртта му е факт само месец след тази на Philippe Rochat, неговият ментор и предшественик в ресторант l’Hotel de Ville, който се почувствал зле, докато карал велосипед.

Виолие работи в ресторанта от 1996 г., но го оглавява заедно със съпругата си Brigitte през 2012 г. Малко по-късно получава и швейцарско гражданство.

Виолие е израснал в семейство на седем деца в град Saintes в Западна Франция. Страстта му към гастрономията е вдъхновена от майка му от ранна възраст, докато от баща си той научил за виното, коняка и лова.

maxresdefault

Той се премества в Париж през 1991 на обучение с няколко френски топ-готвачи, включително Joel Robuchon и Беноа Guichard. Беноа Виолие казва, че времето, прекарано там, го е научило на „взискателност, дисциплина и изкуството на красивия жест“.

По отношение на стандартите, които се старае да поддържа, той казва: „Нищо никога не е окончателно, всяко нещо трябва да се повтаря всеки ден.“

Related Images:


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top