You are here
Home > Технологии > PVC прозорците – най-важните предимства

PVC прозорците – най-важните предимства

Прозорците са си прозорци и всеки от тях има същите качества като останалите, нали? Е, не съвсем. Всъщност, когато става дума за самия материал на рамката на прозореца, има много различни, от които да избирате. Има традиционни дървени и алуминиеви прозорци, но също така има и PVC прозорци, които бързо се превръщат в предпочитани за много собственици на имоти в България.

Не е трудно да се досетим защо PVC дограмата стана много популярна за много потребители в днешно време. Да разгледаме някои от предимствата на PVC прозореца и защо е идеален избор като прозорец.

PVC (съкратено от Polyvinyl chloride) е лесен за поддържане материал

Въпреки многобройните си качества, това, че PVC е лесен за поддържане и дълготраен е най-важното от тях. Неговата устойчивост като материал го прави по-добър от дървесината, например, защото прозорец, направен от PVC, е по-издържлив на екстремни промени в температурата. Рамката от PVC няма да се изкриви, да се надуе или да се напука и, за разлика от дървените прозоречни рамки, PVC няма да се разпадне или да изгние. Друго страхотно предимство на прозореца, направен от UPVC, е, че няма нужда от пребоядисване. Също така има живот над две десетилетия.

Когато става дума за поддържане на PVC прозореца, това е лесна задача. Всичко, което трябва да направите, е да го избършете със сапун и вода за да го поддържате чист.

PVC е енергийно ефективен материал

Енергийната ефективност стана още по-важна в днешно време. Имаме по-енергийно ефективни уреди и дори енергийно ефективни жилища. Ако искате да увеличите енергийната ефективност и топлинната ефективност на имота си, изберете опция за прозоречна система, която да е с двоен стъклопакет. Остъкляването ще защити имота ви от студени течения и ще предотврати изтичането на топлина по време на по-студените сезони. Освен това, PVC може да осигури по-добра изолация от външен шум, което прави интериора на имота по-тих и по-малко засегнат от външни смущения.

PVC е с по-ниска себестойност от другите материали

Друга основна причина, поради която PVC дограмата стана изключително популярна, е фактът, че тя е по-евтина от дървените или алуминиевите дограми. Освен това, ако изберете добра фирма за монтажа на прозорците като Алумин дизайн, можете да получите безплатен оглед и консултация, отлично гаранционно и следгаранционно обслужване, безплатно извозване на старата дограма.

Related Images:

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top