You are here
Home > Реклама > Правила за успешна Facebook реклама

Правила за успешна Facebook реклама

Социалните мрежи нахлуха в света на уеб дизайна като нищо друго преди това. Facebook е начело на тези мрежи в момента и може да се определи като „вси и всьо“. Достига до милиони потребители по целия свят, като в един момент бизнесът установи, че социалните мрежи могат да се използват за постигане на определени цели. Използването на Facebook реклама се доказа като много силен инструмент и все повече собственици на бизнес се насочват към нея.
Според професионалистите от уеб дизайн студио Web Fusion, успешна Facebook реклама се прави с правилно планиране. Тя самата може да бъде безплатна или платена, но нека видим по какъв начин се постига достатъчно ефективност.

Правила за успешна Facebook реклама

Създайте бизнес страница и промотирайте бизнеса си чрез нея

Това е една от първите стъпки, за да направите бизнеса си по-популярен. При изработването на бизнес страница или наричана още „фен страница“, трябва да попълните цялата налична информация за вашия бизнес или марка, а стената във Facebook се използва за постване на новини, нови продукти, снимки и актуални промоции и игри. Това е един безплатен начин да си направите успешна Facebook реклама, а постепенно трябва да започнете да популяризирате тази ваша страница, споделяйки я с потребителите на социалната мрежа.
Бутонът „харесай“ автоматично създава мрежа от споделяния с приятелите, на потребителят, който го е кликнал, като това е един от най-мощните инструменти на Facebook, който ще ви помогне за кратко време да достигнете до много потенциални клиенти. Когато някой хареса вашата бизнес страница, това се отбелязва на стената на неговите приятели и именно това е начинът за набиране на последователи на фен страницата.

Достигнете до клиентите с насочена Facebook реклама

Насочена Facebook рекламаСоциалната мрежа има свои маркетингови програми като Google AdSense, която може да се използва за генериране на рекламни послания в профилите на потребителите. Вие можете да изберете разполагаемия бюджет и банерът, който се визуализира започва да привлича трафик към вашата бизнес страница. Тази Facebook реклама се поставя контекстно, което означава, че тя се показва според потребителските интереси. Тук се набляга на целевите клиенти, които биха имали реален интерес към предлаганите от вас стоки и услуги.

Популяризиране на фирмени събития и промоции, чрез привличане на нови приятели и фенове

След като сте създали фен база във вашата страница, вие можете да провеждате различни игри и конкурси, в които спечелилите да получават някакви награди. Обикновено чрез този тип Facebook реклама, за да се включи в надпреварата за наградата, потребителят трябва да сподели за играта със своите приятели в мрежата, при което се генерира един изключително голям трафик към вашата страница и следователно се получава повишена видимост на марката ви.

Добавете бутона „Харесай“ (Like) във вашият уеб сайт

В сайта добавете бутона LikeАко имате фирмен уеб сайт, то един от най-добрите начини да насочите потенциалните клиенти към съдържанието на вашата Facebook страница е с бутон „Like”, разположен в долната част на екрана. Така потребителите, които харесат сайта ви, ще доведат до неговото популяризиране чрез механизмите, които водят до автоматичното постване на техните стени. Така и техните приятели ще видят сайта ви и трафикът ще нараства лавинообразно. Това е още един от безплатните начини за успешна Facebook реклама.
Създаването на нови бизнес контакти и достигането до потенциални клиенти автоматично ще ви помогне да популяризирате допълнително вашия бизнес. След като сте създали бизнес акаунт и сте натрупали достатъчно фенове в него, не забравяйте ежедневно да следите за нови запитвания и опити на потенциалните клиенти да се свързват с вас, чрез социалната мрежа. Обновявайте страницата си редовно и не оставяйте потребителите да напускат фен страницата ви, защото не я актуализирате и не поддържате интереса им. Със сигурност около вашата фирма се случват постоянно нови неща, обновявате каталозите си с нови продукти, подобрявате предлаганите услуги, така че поствайте всичко това в мрежата, защото безплатната Facebook реклама е лесен и достъпен начин за достигането до все повече потребители, а това може да ви донесе много позитиви, а от там и приходи. Не ги пропускайте!

Related Images:

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top