You are here
Home > Мода > Маратонки Salomon – една година след закупуването

Маратонки Salomon – една година след закупуването

Реших да направя това ревю-равносметка по молба на читател на блога. Забелязах, че това е една от най-четените ми статии и мисля, че отговорът ще е полезен и за други колебаещи се какво да предприемат. Въпросите, на които ще се опитам да отговоря са няколко:

Заслужава ли си да се купува скъпия оригинал или китайският заместител е достатъчно качествен за цената си?

С две думи заслужава си! Маратонките са носени почти ежедневно в периода от закупуването им до ноември включително. Все пак са летни обувки и не стават за зимата. Аз съм такъв човек, че колкото и обувки да имам, мога да нося през 90% от времето само един чифт. Това означава само едно – обувките са ми удобни!

Кои са положителните страни на маратонките?

Предимство на маратонките Salomon Speedcross 3 е, че са много леки и с приятно пружинираща подметка! Именно тази подметка, предпазва крака от подбиване. Аз съм около 85кг и ходенето с тези обувки е удоволствие за мен.

Сравнително здрави са – на снимките се вижда, че няма тотални щети от скъсване на шевове или разлепване на елементи. Аз имам навика да събувам обувките като подпирам с пръстите на единия крак петата на другия, затова снимах и задната част на обувките – издържа и на това натоварване.

Много голямо удобство е, че връзките им не се развързват. Механизмът с който се пристягат е много удобен и събуването и обуването става много бързо.

За какво НЕ са тези обувки?

Тези обувки не са за планина. Естествено, могат да се ползват по утъпкани горски пътища и асфалтирани пътеки, но не стават за дълги преходи по каменисти терени. Подметката им, като изключим петата, е много тънка.

Не стават и за футбол или други активни спортове, поне според мен. Ако се ползват за такъв вид спортуване, просто ресурсът им ще бъде доста по-кратък.

Това са ежедневни спортни градски обувки, с които е удоволствие да ходиш.

Кои са недостатъците на маратонките?

В резултат на едногодишна (на практика, активно около 6 месеца) употреба забелязах само един по-съществен недостатък. Лесно износваща се подметка – вижда се на снимката, че подобните на бутонки елементи от подметката, са се износили почти докрай.

На базата на горните обективни аргументи, мога да кажа, че съм доволен от покупката и употребата на маратонките. Ако на някой му трябват леки и удобни градски спортни обувки, това е един от добрите варианти за избор.

Ето и снимките след 6 месеца активна употреба:

Related Images:


2 thoughts on “Маратонки Salomon – една година след закупуването

  1. Благодаря за бързияр отговор, статията Ви беше много полезна.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top