You are here
Home > Мода > Маратонки Salomon от aliexpress, освобождаване от митницата

Маратонки Salomon от aliexpress, освобождаване от митницата

Преди около месец си поръчах маратонки Salomon от алиекспрес.ком. Цената беше около 40 евра и ми се стори прекалено ниска за да са „истински“, но реших да поръчам. Друга важна опция, която ме стимулира да поръчам, беше безплатната доставка. За сравнение, от европейски или американски сайтове доставката варира между 20 и 70 евра. Вчера получих известие от пощата, че имам задържана пратка в митницата на ул Веслец 84.

Трябвало да разпечатам документ за плащане от Paypal или кредитна карта или документ от сайта на търговеца, от който си личи колко съм платил. Бяха описали, че е 770 грама, но бяха пропуснали да напишат тракинг номер или нещо друго, по което да се ориентирам коя е пратката (имам поръчани и други неща от Китай). На мен ми се стори, че 770 грама са прекалено малко за маратонки, но все пак разпечатах техния платежен документ и тръгнах за митницата.

Преди това бях прочел няколко статии, намерени в търсачката, от получаващи пратки от митницата. Най-фрапиращата е на Еленко Еленков – Евала бе митница …. Единственото, което ми вдъхна надежда, че при мен нещата ще се случат по-бързо и безпроблемно, бе че статията е писана в далечната 2010 година.

Пристигнах на адреса, който е зад Централна автогара София и оставих колата на платен паркинг, поне да не я мисля докато обикалям гишетата.

И сега сензацията – успях да си освободя пратката преминавайки само през 3 гишета и то само за 15 мин. Всички на гишетата бяха много културни и любезни. Обясниха ми, че според българското законодателство трябва да платя ДДС върху цената на стоката, получена от страна извън Европейския съюз. Поискаха ми разпечатката и свериха тракинг номера, за да се уверят, че става въпрос за същата стока. Платих си ДДС-то 15.95лв и такса към пощата 3.50 и се запътих към последното гише за получаване на пратката.

И накрая равносметката – сдобих се с качествени маратонки Salomon Speedcross 3 на приемлива цена, около 100 лева общо и загуба на време около 40 мин с пътуването до митницата. Само за сравнение, цената на тези маратонки в България е около 300 лева. В английския Амазон е около 80 паунда, като добавим и доставката пак излиза толкова.

Надявам се да бъда полезен и на други пазаруващи онлайн в търсене на качествени стоки на добри цени. Сравних маратонките с такива купени от България и смея да твърдя, че няма никаква разлика, нито визуално, нито в качеството на изработката. Много леки и удобни обувки. За информация за номерата – аз нося 42-43 и си поръчах 9.5 и са ми точно по мярка, но аз обичам да нося малко по-свободни обувки и си мисля, че щеше да е по-добре ако бях взел 10.

Вижте подробен анализ на състоянието на маратонките една година след закупуването.

Ето ги и няколко снимки на въпросните маратонки:

 

Related Images:


6 thoughts on “Маратонки Salomon от aliexpress, освобождаване от митницата

  1. Здравейте, една година по късно доволен ли сте от соломона. И аз поръчах същите и се чудя дали да ги продавам или да ги нося.

  2. Нищо общо нямат с оригинала и аз си купих, излязоха ми около 80 лв. без митница. Скъсаха се на вторият месец. Безплатен обяд няма.

  3. Благодаря за мнението Ви! Аз само споделям моето впечатление, не натрапвам мнението си на никого.
    Ще се радвам, ако статията е помогнала на някой при избора!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top