You are here
Home > Технологии > Програмата за подмяна на батерията на iPhone ще струва на Apple $10 милиарда от намалени продажби

Програмата за подмяна на батерията на iPhone ще струва на Apple $10 милиарда от намалени продажби

Офертата на Apple да замени старите батерии на по-ниски цени може да се отрази на продажбите на нови iPhone през 2018 г. Анализаторът на Barclays Марк Московиц казва, че дори малък процент от хората да изберат смяна на батерията пред ъпгрейд, ще се отрази на продажбата на новите модели iPhone. Apple наскоро се извиниха за забавянето на старите модели iPhone и предложиха нова програма за подмяна на батерията.

Apple намалиха цената на замяна за извън гаранционен батерии (в iPhone 6 или по-нови) от $79 на $29. В публикация на 28 декември, Apple се извиниха за предизвиканото намаляване на скоростта на някои модели заради осигуряване на по-добра работа на акумулаторната батерия и заяви, че ще направи няколко промени за потребителите.

Въпреки това, според анализа на Barclays, продажбите на нови устройства ще намалеят с 16 милиона. В доклада си Московиц отбелязва, че извинението на Apple може да е добър PR ход, но приходите на компанията ще намалеят с 4%.

На 20 декември, Apple признаха, че iPhone софтуерът забавя някои устройства с проблеми с батерията. Това щеше да доведе до съдебни дела и потребителско възмущение на базата на общото убеждение, че Apple забавя по-старите модели iPhone, за да подтикне хората да купуват по-новите устройства. Въпреки това, по-късно Apple отрекоха да са предприемали действия за умишлено скъсяване на живота на който и да е продукт.

Related Images:

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top