You are here
Home > Пътуване > Почивка в луксозен хотел или в къща за гости?

Почивка в луксозен хотел или в къща за гости?

Моного хора си задават този въпрос преди да изберат подходящото за тях място за почивка. За да намерим отговор, по-добре да го разделим на няколко подвъпроса:

Обичаме ли шумните компании или предпочитаме спокойни вечери пред камината?

Младите хора без ангажименти към семейство и деца биха предпочели големите хотели с много възможности за нощен живот и нови запознанства. Най-често човек ходи на почивка с компания, но нередки са случаите, когато тръгваме на почивка сами. Точно в тези случаи по-удачният избор е голям луксозен хотел с много удобства и условия за нощен живот.

По-високата цена за нощувка в тези хотели, може да се заобиколи с предварителна резервация от туроператорска агенция или резервация през сайтовете за групово пазаруване.

Естествено е по-улегналите, т.е. семейства с деца, да предпочетат по-спокойния начин на почивка. Децата по цял ден играят на воля сред природата  и вече уморени си лягат рано, така остава достатъчно време за една хубава вчеря и приятни разговори около масата. Мина времето, когато къщите за гости предлагаха почти спартански условия, без много екстри.

Какви удобства очакваме?

Сега се намират много добри къщи за гости на добри цени и с всички необходими условия за по-продължителен престой – баня и тоалетна във всяка стая, напълно оборудвана кухня с всичко необходимо за приготвяне на всякакви кулинарни специалитети. За хората с малки деца голямо удобство е наличието на пералня.

Развлечения?

Има ли в околоностите на нашият хотел или къща за гости забележителности от културно-историческото наследство? Има ли условия за конна езда, колоездене, разходки с ATV или джип. Има ли водоеми с условия за риболов? Не малко са почитателите и на ловния туризъм. За децата също трябва да има достатъчно развлечения – аквапаркове, условия за спорт, тенис, федербал. И по този критерий изборът на място за почивка е строго индивидуален.

Моето разбиране за качествена почивка е сред природата и по-приятното място за мен е къща за гости. Последната ми почивка беше в една къща за гости в Тревненския балкан, съвсем близо до най-високата гара в България – гара Кръстец. Намира се в с. Горни Дамяновци на около 15 км от град Трявна. Условията за почивка там са великолепни и цените са достъпни, особено в слабозаетите периоди. Естествено, който иска да прекара коледно-новогодишните празници трябва да резервира поне няколко месеца предварително. Най-вероятно, за да посрещнете новата 2015 година в къща за гости Мила, ще е вече късно, но за една резервация за Великден 2015 е точният момент.

Дали това е Вашето място за почивка?

Преценете сами:

Related Images:


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top