You are here
Home > Образование > Кога вашият бизнес е готов за ERP система?

Кога вашият бизнес е готов за ERP система?

Система за управление на бизнеса

Няма фиксиран срок, в който една компания трябва да се ориентира към внедряването на ERP (Enterprise Resource Planning) система – все пак, когато фирмите се развиват, започват да се сблъскват с проблеми, свързани с мащаба. Тогава те откриват, че внедряването на една единствена ERP система решава много от тези проблеми. Ако и Вие се колебаете, вижте няколко признака, които показват, че компанията Ви е готова за ERP.

Имате много различен софтуер за различните процеси

Не знаете броя на служителите във фирмата си и броя на различните системи, които използват? Имате счетоводен персонал и персонал по продажбите, които използват различни системи за проследяване на поръчките и плащанията? Oт процеса на приемане на поръчка до пълното и изпълняване има множество ръчна работа? Смятате, че складовите работници използват множество системи за проследяване на пратки и получаване стока?

Когато много екипи в бизнеса Ви използват множество отделни системи, това създава огромно количество неефективност. Тези системи имат за цел да направят така че вашият бизнес да върви гладко, а вместо това те отнемат часове за поддръжка и съгласуване. Получаването на информация от тези системи също отнема много време, което означава, че решенията ще се бавят и ще бъдат неточни.

ERP софтуерът ще интегрира тези множество системи с множество бизнес функции и ще ги обедини в единна база данни – като по този начин се гарантира, че цялата дейност ще има достъп до едни и същи актуални данни в реално време. ERP системата ще облекчи обработката на данни, ще подобри скоростта на вземане на решения и ще позволи на персонала да се концентрира върху разрастването на вашия бизнес.

Нямате лесен достъп до информация за вашия бизнес

Намирането на ключова информация, която Ви трябва за управлението на бизнеса Ви, отнема много време? Знаете ли какъв е ръстът на продажбите Ви или броя на поръчките на ден? За компаниите, поддържащи сериозни складови наличности, това може да отнеме много време.

С нарастването на бизнеса, служителите Ви ще имат нужда от достъп до ключова информация на момента, за да могат да вземат бързи и точни решения. Например, екипът по продажбите ще може да анализира историята на поръчките и плащанията на клиентите и така да разбере, кои са най-важните клиенти за бизнеса Ви.

Счетоводството отнема повече време и човешки ресурс

Ако Вашият счетоводен отдел започне да се оплаква от прекомерна натовареност, тогава това може да е първият сигнал, че имате нужда от ERP софтуер. Ако квалифицираните Ви служители прекарват часове наред в ръчна обработка на хартиени фактури и ги разпределят към екипите по продажби, тогава спестяванията, които едно ERP решение ще донесе, могат да бъдат значителни.

ERP решението ще направи вашите финансови отчети много по-бързи и точни. То ще остави повече свободно време за квалифицираните ви кадри да откриват критични грешки в досегашните ви търговски практики и това да доведе до значителен ръст в продажбите.

Продажбите и обслужването на клиентите страдат

С разрастването на бизнеса се налага все по-точно да контролирате складовите наличности. С едно добро ERP решение вие ще сте сигурни, че имате точните наличности на точните места за да задоволите потребителското търсене, без да се налага да поддържане излишни наличности.

Ако екипите за продажби, инвентаризация и обслужване на клиенти, не споделят информация , то управлението на стоките на склад може да стане почти невъзможно. Ударни вълни в търсенето ще бъде последвани от складови липси на най-търсените стоки, като складовите работници няма да научават навреме, за да попълнят липсите. Ако клиент се обади да попита за дадена покупка, вашите служители няма да знаят, дали продуктът е наличен, изчерпан или вече изпратен към клиента.

Една ERP система ще преодолее тези недостатъци и ще позволи на всички потребители да имат достъп до една и съща информация в реално време. Клиентите трябва да имат достъп до информацията за своите покупки в Интернет, да проследяват статуса на поръчките си без да се обаждат в офиса и да губят от времето на служителите Ви. В същото време, в склада, персоналът трябва да е в състояние да следи нивата на продажби и да гарантира, че запасите са оптимални.

Система за управление на бизнеса

С ERP софтуер като Bora Business Suite, ще сте в състояние да реагирате на всяка новост на пазара. С подобно интелигентно решение актуализации на системата, вече не са проблем, лесно се добавят нови функции, когато вашия бизнес расте и се променя.

Related Images:

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top