You are here
Home > Рецепти > Капачки за буркани – важен елемент при приготвянето на кисели краставички

Капачки за буркани – важен елемент при приготвянето на кисели краставички

Ако разполагате с голяма градина, в която отглеждате краставици, домати, чушки и други плодове и зеленчуци, тогава със сигурност, вие сте от хората, които редовно си приготвят зимнина. Поправете ме ако греша, но има ли консервирани плодове или зеленчуци, които да са по-вкусни от домашното производство? Именно поради тази причина много хората, които имат в излишък от тях прибягват до тяхното консервиране. За да запазят вкусовите им качества, те ги поставят в буркани и ги затварят с капачки за буркани.
За приготвянето на вкусни кисели краставички са необходими и качествени капачки за бурканиВ случай, че се чудите какво точно да направите с изобилието на краставици в градината ви, освен да ги консумирате пресни на салата вие можете да ги стерилизирате и да ги ползвате като мезе през зимата. Ето една рецепта как да си приготвите собственоръчно кисели краставички с пресен копър.

За целта ще са ви необходими:

  • 6-8 малки краставици, като ги съобразете, така че да могат да се поберат вътре в буркана. (можете и корнишони)
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 2-3 обелени и смачкани скилидки чесън, в зависимост от големите на бурката
  • 1/4 чаша нарязан пресен копър (не използвайте сух копър)
  • 6 супени лъжички оцет
  • буркани
  • капачки за буркани с винт или без винт, в зависимост от типа на буркана
  • филтрирана вода

Кисели краставициСлед като сте набавили всички необходими продукти можете да започне с приготвянето на вкусните кисели краставички. Първо измийте и подсушете краставиците. Направете малки дупчици с вилица из цялата краставица, но не ги правете дълбоки. Поставете краставиците в бурканите, сложете почистения копър и прибавете обеления и смачкан чесън. Добавете солта и оцета и накрая долейте с вода, но не до ръба. Оставете около 1 пръст разстояние. Ако бурканите ви са с винт завийте добре вашите капачки и разклатете докато солта се смеси добре. След това поставете бурканите в тенекия пълна с вода, сложете бързовар и започнете да ги варите за около 5-10 минути, за да сте стерилизират.
За да сте сигурни, че вашите кисели краставички ще запазят вкусовите си качества използвайте висококачествени капачки за буркани, които прилепват плътно към ръба на бурканите.

Източник: www.alians-dn.bg

Related Images:


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top