You are here
Home > Пътуване > хижа Бунтовна – посрещане на новата 2011 – част 1

хижа Бунтовна – посрещане на новата 2011 – част 1

Решението беше взето в последния момент. Първо – няколко обаждания за набиране на подходяща компания, естествено повечето хора вече имаха уговорки, но се оказа, че има и други като нас – чудещи се какво да правят.

Второ – обаждане до хижата. Там, след кратко представяне, получавам бърза оферта за свободна ста за 4 човека за три нощувки. Цената се оказа добра за всички и вече почнахме да правим планове за пазаруване и приготвяне на багаж за 3 дни.

Всичко това стана на 29-ти, а офертата ни беше за 30,  31 и 1. Този тип организация е точно по мой вкус. Аз не обичам предварително планираните събирания – най-често се провалят или не стават точно според плана. В нашия случай, нямаше време за провал.

Ние със Силвия пристигнахме малко преди да се стъмни, настанихме се и решихме да похапнем нещо набързо, а и на мен не мисе въртеше сам покрай скарата. След три, четири часа дойдоха и Маргото и Станимир – точно с тях беше уговорката ни.

Малко преди това вече бяхме намерили случаен познат – Елеонора, водеше упражненията на някои от нашата компания.

Първата вечер, макар да не беше толкова празнична, не сме я неглижирали. Отдадохме и нужното внимание, може да съди по това, че на следващия ден едно момче от хижата ме поздравяваше с „Ти не беше ли онзи от снощи?“. Накрая май всички гости и на двете хижи ни познаваха.

Но всичко по реда си. Ето малко снимки от дневната ни разходка на 31.12.2010.

Разходихме се до съседния на хижата връх, от който при хубаво време се виждат Стара Планина на север, Родопите и може би част от Рила на юг.

Скоро ще кача и другите снимки и останалото от спомените ми.

Related Images:


2 thoughts on “хижа Бунтовна – посрещане на новата 2011 – част 1

  1. Така е, но снимките не дават реална представа за красотата на природата. Когато се види на живо е по-впечатляващо.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top