You are here
Home > Образование > Нещо закономерно се случва в българското училище

Нещо закономерно се случва в българското училище

Заинтригува ме безконтролната вече ситуация в българското училище. Поводът е журналистът от БТВ Стоян Георгиев, който е бил 1 месец учител под прикритие по английски език. Ето линк към скандалното видео. 

Това само потвърждава моята прогноза от времето, когато бях учител. Тогава, виждайки с какви колеги се налага да работя си казах, че училището скоро ще стигне дъното.

То май така трябва да стане за да тръгне напред.

Трябва да останат най-големите кретени (изключвам идеалистите) за учители на децата ни, за да разберем, че там заплатите трябва да са поне двойно колкото на един ватман, а не обратното. Няма как да искаме кадърни хора да учат децата ни, ако не извадим от джоба си пари за това.

Related Images:

2 thoughts on “Нещо закономерно се случва в българското училище

  1. За съжаление проблемът започна от парите преди години, затова не станахме учители, но в момента е много по – сериозен. Става въпрос за падението на едно общество, за което Животът е 1000лв. и яденето, което можеш да си купиш с тях, начинът, по който печелиш печелиш хилядарката е без значение. Това общество спазва стриктно всички християнски празници.На Гергьовден яде агнешко, на Никулден шаран.Коледа и Великден са „национални“ празници и църквите са препълнени. Това общество примерно псува комунизма, а потъпква християнските ценности по – смело от комунистите.

  2. Според мен учителите са с най-малка вина за състоянието. Най -голямата вина е у родителите. За да образоваш един човек първо той трябва да има елементарно възпитание, което се получава преди да тръгнеш на у-ще. Първите 7 год. са важни. Може би затова се тръгва на у-ще именно на 7 год. На второ място е виновна системата. Учителите нямат абсолютно никакви правомощия: не могат да ударят ученик, защото ще ги осъдят; не могат да изгонят ученик, който пречи, защото ще ги накажат;не могат да ти вземат GSM-а, ако говориш в час, защото се води отнемане на чужда собственост-пак съд. И т. н.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top