You are here
Home > Общество > Батков с орден „Стара планина“

Батков с орден „Стара планина“

Днес направо ме потресе новината – Тодор Батков ще получи орден „Стара планина“. Както е тръгнало всички съмнително забогатели българи ще получат този според мен вече загубил стойност орден.

И то със смешните мотиви – „за изключително големите му заслуги към Република България, активната му обществена дейност като меценат и спомоществовател в различни културни проекти, в строителството на духовни средища и на инициативи, свързани с българската култура, изкуството и спорта“.

Това преведено на мой език е, че всеки може да си купи този орден.

Нямам нищо против самия Батков, но този орден за да има стойност и да се дава само на наистина заслужилите го. Какво толкова е направил за България Батков. По същата логика всеки „бизнесмен“, който е отделил пари за благотворителност, би трябвало да го получи.

Ако братя Галеви построят църква или читалище и те ли ще получат орден „Стара планина“.

Вбесява ме липсата на капчица морал в управлението на тази държава. Това е недопустимо.

Related Images:

3 thoughts on “Батков с орден „Стара планина“

  1. И колко елегантно изчезна името на Майкъл Чьорни. Най-много ме впечатлява изключително общия тон в мотивите – без конкретно посочване на проекти и събития, зад които награденото лице стои. За сравнение: Миналата седмица списание „Мениджър“ връчи награди за 2008 г. на успешни български мениджъри в различни категории. Един от наградените – Сашо Дончев, не бе представен чрез бизнеспроектите, за които получи наградата, а чрез „Българско школо“ – училището, което финансира. Благодаря – школото се прави с пари, с много пари, а българското се прави и със сърце. Що се отнася до Батков – сигурно е добре да ръкопляскаме за „Левски“ и за модните агенции и ревюта на подопечните му „адвокатки“. Но чак пък да му дадем орден?!?!?!

  2. мда, и на мене ми е много интересно какви точно са изключителните заслуги на Батков…

    а, та се сетих сега на момента, някой да знае какво е съотношението мъже/жени сред получилите тоя орден? щото си мисля, че като изключим някоя и друга спортистка, все мъже са гордите му носители…

  3. Според мен въобще не е важно съотношението мъже/жени, а съотношението заслужили/незаслужили този орден. Май ще се окаже че това съптношение е 30%/70% в полза на незаслужилите.

    Хем е смешно, хем трагично като се замисли човек какви хора получават такова високо държавно отличие. Има и доста свестни де. Справка от Уикипедия.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top