You are here
Home > Лоши практики > Прокредит банк или как да ползваме „зона за самообслужване“?

Прокредит банк или как да ползваме „зона за самообслужване“?

Днес, преди около час, имах поредното неприятно изживяване в централния клон на личната ми банка Прокредит. За да не преразказвам случката, публикувам копие на писмото ми до тях отпреди минута.

Здравейте,

Казвам се Христо Димитров и съм ваш клент от доста години. Имам фирмена и лична сметка при вас.
Днес 29.10.2014 в 8:05 сутринта, в централния офис на банката, охранителят на пркинга не ме допусна да паркирам за да ползвам денонощния център. Мотивът му бе, че не е започнало работното време на клона. Помолих го да ми се представи, но той отказа.
Трябваше да паркирам пред един гараж, с риск да си навлека гнева на живущите и последващите неминуеми скандали.
Не е ли нормално този паркинг да се ползва от клиентите на банката, при условие, че е отворен? Как да ползваме „удобството“ денонощен картов ценър, като точно пред банката има знак „забранено спирането“? Нито осигурени парко-места пред банката, нито възможност за ползване на паркинга извън работно време (при условие че е отворен разбира се).

Поздрави,
Христо Димитров

Мисля, че ще е полезно четиво за хората, които сега си избират банка. Когато аз избирах, това беше най-добрата банка за малки фирми за момента.

Предимствата, които тогава ме спечелиха сега са превърнати в недостатъци:

 

1) Много добро обслужване – никога не ми се е налагало да чакам повече от 10 мин. Още влизайки в офиса, при заети всички работещи гишета, веднага излиза служител и ми предлага да ме обслужи на незаето гише.

Сега не е така. Сега идеята е да няма обслужване от служители. Ако случайно клиентът пожелае такова, ще плати неимоверно високи такси. За пример: за теглене до 3000 лева на каса таксата е 10 лева.

2) Удобно работно време – от 08:00 – 19:00.

Сега – работно време от 09:00 до 17:00.

3) Ниски такси – преди месечната такса за фирмена сметка беше 6 лева, таксата за междубанков превод през интернет банкирането беше 0.70 лева

Сега – месечната такса за фирмена сметка е 10 лева, може би най-високата в срвнение с останалите банки на българския пазар. Таксата за междубанков превод е 0,90 лева.

 

От всичко изписано дотук аз мога да си направя само един извод – посланието, което излъчва банката е „Заповядайте при нас, ще ви предложим възможно най-неизгодните условия за ваше удобство!“.

Related Images:

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top