You are here
Home > Пътуване > На море в Созопол, Смокиня, Черноморец

На море в Созопол, Смокиня, Черноморец

Мина доста време от завръщането ми от тазгодишната почивка на море. Едва сега намерих време да го отбележа в блога.

Тази година ми се стори най-пълноценнта почивка на море, за кратко време бях на 3 места – Созопол, Смокиня и Черноморец. На Созопол за 3 дни (единия ходихме на плаж на Смокиня) с дъщеря ми и 3 дни на Черноморец с приятели, с които досега не съм бил на море ( грешка – с Ники сме били на Поморие едно лято преди казармата).

Ето малко снимки от Созопол за начало:

Втория ден бяхме на Смокиня. Решихме пътуването да е с влакчето, което тръгва от центъра на Созопол – хем е по-приятно, хем ще си пийваме на плажа без да се притесняваме после кой ще кара. Пътуването е около 40 мин около крайбрежната ивица и определено е доста приятно. За първи път бях на плаж на Смокиня – с две думи младежки плаж. Тук може да се видят доста женски прелести – явно е модерно да се плажува без горнище на банския. Както може да се забележи и ние мъжете спазвахме модата и бяхме само с долнище. Според мен, след като има еманципация и мъжете и жените трябва да прикриват (или не) еднаква част от тялото си.

Вижте фоторепортажа от Смокиня:

На четвъртия ден отидохме с Донна в Черноморец на хотела на Малкия (Николай) да се видя с моите приятели от студентския живот. Там беше едно от най-приятните ми преживявания. През деня на плаж или на басейн в хотела, вечерта на дискотека (пак на плажа). След дискотеката – нощна разходка из Черноморец, за банички, бира и после обратно в хотела за последна игра на карти за деня/денонощието. Тук няма да видите много снимки, просто не оставаше време и за това.

Дискотеката ми направи доста добро впечатление. Много е добра идеята да има дискотека на плажа – на открито.

Ето и малко снимки от Черноморец

В последния ден взех решение да посетя и Вальо в Стара Загора. За щастие си намерих и спътничка – Мария на другия ден беше на работа. Не приказвахме много из пътя, но беше по-приятно отколкото да пътувам сам. След Сливен спряхме да хапнем на едно крайпътно капанче, и без това там се пътуваше доста бавно в колона.

Вечерта бяхме в кръчмата на Малкия в Стара Загора с Вальо, Мария ( на Вальо жена му), Мария ( на Джиджо жена му), Мария (барманката на Малкия),  Фреди и жена му и на Малкия брат му. Беше доста приятно въпреки, че за последните 3 дни ми се събираше 6 часа сън. Накрая останахме само с Вальо и Мария (барманката), която за мое учудване ни изтърпя до 2.30. Тя доста успешно се включи в разговора и беше доста непринудена. Говорихме за доста неща – козметици, „гладки писти“ и т.н.

На следващия ден – разходка из Стара Загора (празна през този сезон като София), търсене на шкембе чорба или някаква друга течна храна. Не мога да не отбележа учудването ми от аргумента, с който ни отказаха в 2 поредни кръчми да търсим чорба в СЗ, а именно – в събота и неделя няма готвено. На въпроса ми „Защо?“ отговорът беще – „Ами така е в събота и неделя“. Приех го с усмивка и поръчахме „суха“ храна + бира.

Така мина и този ден и в 16.30 поех за София.

Related Images:

2 thoughts on “На море в Созопол, Смокиня, Черноморец

  1. Радвам се, че сте изкарали много хубаво на морето, и по телефона звучахте купонджийски настроени. Иска ми се да бяхме заедно с вас в Черноморец, но нищо – може би другата година. Поздрави на Донна и теб

  2. Да хубаво беше, върнах се за малко в спомените по най-приятния начин. С Ники (Шишиньов), пък и с Малкия не можахме да си поговорим, но за сметка на това с Джиджо си прекарахме добре.
    Хубаво ще е да се съберем и по-голяма компания, но това не зависи само от нас за съжаление. По същата причина не можах да отида и когато Вальо беше там, но пък с него се видяхме в Стара Загора и не беше никак зле.
    А бе купон си е. Ще се радвам и на този адрес да си общуваме често. Затова съм го направил това място.
    Благодаря за поздравите!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top