You are here
Home > Мода > Как да се грижим за кожата си и каква козметика да изберем през зимните месеци?

Как да се грижим за кожата си и каква козметика да изберем през зимните месеци?

Как да се грижим за кожата ни и каква козметика да използваме през зимата?Вашата кожа е зачервена и много суха? Имате неприятно усещане за парене, устните ви са сухи и напукани? Вероятно тези неприятни симптоми се дължат на започналото застудяване и по-ниските температури на времето. Предлагаме ви няколко съвета относно грижата за кожата и избора на подходяща козметика, благодарение, на които вашата кожа ще бъде мека, гладка и добре защитена от неблагоприятните атмосферните влияния.

Душ през зимата

Няма нищо по-хубаво от горещ душ или топла вана през зимата, но бъдете внимателни това може да се отрази доста неблагоприятно на вашата кожа. Добре е обливането с топли душове на тялото и лицето да не продължава повече от 5 минути. Веднага след излизане от банята нанесете подходяща козметика обогатена с натурални масла. Желателно е избраните кремове или лосиони да съдържат глицерин, бадемово масло или хиалуронова киселина. Чудесно ще се отрази на вашата кожа и използването на съвсем обикновен бебешки лосион или мляко за тяло. По правило бебешката козметика е изчистена от всякакви вредни съставки, които могат да навредят на кожата. Правилно подбраната козметика задържа влагата в клетките и прави кожата ни здрава и красива.

Сухи и напукани устни

Консумирайте по-големи количества вода и свежи сокове, за да предотвратите обезводняването на клетките. Проветрявайте достатъчно често помещенията у дома и тези на работното ви място. Дори и през зимата избирайте подходяща козметика за лице и устни, която има слънцезащитен ефект. Не забравяйте балсамът и вазелина за устни.

Достатъчно овлажняване на лицето

Редовното почистване на лицето е особено важно за красивата и гладка кожата. За целта избирайте козметика с по-високо съдържание на салицилова и млечна киселина. Бъдете внимателни със силните ексфолианти за лице, по-грубите частици и силни формули могат да предизвикат зачервяване, сърбеж или лющене на кожата. Ако проблемите се задълбочат, е добре да се консултирате със специалист дерматолог.

Сухи ръце

Грижата за кожата на ръцете през зимата изисква повече грижа. Добре е да я предпазвате носейки ръкавици винаги, когато сте на открито място. Няколко пъти на ден, след хубаво измиване на ръцете нанасяйте подходящ крем за ръце. В магазинната мрежа, можете да намерите разнообразие от козметика подходяща за ръце. Освен кремовете, можете да си вземете и затоплящи маски, които са доста ефективни в грижата за сухи ръце.

Грижата за кожата, както и в употребата на подходяща козметика ще ви помогнат да разгадаете тайната на  красивия, младежки и здравословен външен вид. Открийте подходящите за вас козметични продукти на http://www.ivis.bg/козметика/

Related Images:

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top