You are here
Home > Работа > Малка или голяма фирма, предимства и недостатъци

Малка или голяма фирма, предимства и недостатъци

Вече доста често се улавям, че дали в разговор с клиенти, дали с приятели, защитавам една и съща теза – малката фирма е по-добре от голямата. За да бъда точен, трябва да направя някои пояснения – ще говоря конкретно за фирми в областта на услугите. При търговията има известни условности, но има случаи, в които дори тогава съм прав.

Аз самият работя в сферата на услугите, а именно, занимавам се с интернет реклама във всичките и разновидности  и по-конкретно – изработвам интернет сайтове. Дейността ми се разшири доста с годините – от разговор с клиента, до осигуряване на хостинг и публикуване на уеб сайта. Естествено, с разширяване на предмета на дейност и на мен ми се наложи да потърся единомишленици и помощници (по-просто казано – колеги). Това не е много лесна задача, след като в България не остана много матр’ял след имиграцията и застаряването на населението.

Идеята на тази публикация, не е да изтъкне колко е трудно да намериш свестни хора, с които да работиш. Затова просто ще спомена услугите, които предоставяме в КрисДиазайн

1) Проектиране на уеб сайт

2) Уеб дизайн

3) Проектиране на бази данни

4) Уеб разработка или девелопмент

5) Видео постпродукция и всякакви видео и 3D ефекти

5) Електорнен магазин, Shopping cart или както го наречете

6) Корпоратовен сайт, Corporate solutions и други подобни

7) Софтуер по заявка, УЕБ и не УЕБ базиран

Всъщност основната идея за тази статия беше да изтъкне предимствата и недостатъците на малката и голямата фирма за един клиент. Аз като малка фирма (под 10 служителя), ще защитавам малката фирма. Ето и предимствата:

1) Няма излишни разходи, а именно – за секретарки, за наем на офис, за всички разходи свързани с офис.

2) Телефона се вдига от човек, запознат с бизнеса и услугите предлагани от фирмата и най-вече, заинтересован услугата да бъде предоставена. На мен лично ми е омръзнало да общувам със служители, които се опитват по всякакъв начин да те откажат от услугата, защото иначе се увеличава тяхната работа. Това според мен е най-голямото предимство!

3) Няма неработно време. Лично аз вдигам телефона си дори когато съм на почивка със семейството си. И не е толкова странно, понеже дори и тази почивка зависи от моите доволни клиенти. 

4) Много лесно и интуитивно ти идва да кажеш – Аз (ние) мога(можем) да направим това, без да е нужно да се съветваш с който и да било. Просто си работил минимум 90% от работата, която те очаква и можеш да я оцениш като време и пари.

Не претендирам да съм бил изчерпателен и неслучайно тук са само предимствата на малката фирма – ще се радвам ако ми помогнете с недостатъците. На тях мисля да отделя отделна статия, макар че те не са чак толкова много!

Related Images:

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top