You are here
Home > Пътуване > Витоша, хижа Планинарска песен

Витоша, хижа Планинарска песен

Вчера, след гласуването на референдума, решихме да направим една разходка до Витоша. Веднага след излизането от Бояна пътят беше заснежен.  Беше разчистен, но заснежен. До Златните мостове се караше добре, спокойно се разминават 2 коли и се караше леко.

От Златните мостове до Боерица също беше чистено, но за да се разминат 2 коли едната трябваше да влезе в преспите отстрани на пътя. На изкачване се наложи да го правим 2 пъти и си имаше доста бутане. Добре е, че хората са разбрани и като отбие единия да на прави път, после му помагахме да излезе.

Хотел Боерица е в ремонт от лятото и все още не работи. Ние решихме да се разходим до хижа Кумата да проверим там дали е приключил ремонта, но и там ударихме „на дърво“. Все пак разходката беше приятна а и направихме хубави снимки. От там се разкрива хубава гледка към София.

После се върнахме до хижа Планинарска песен за да хапнем по една топла супа. Взехме си чудесно шкембе с много вкусна домашна туршия. Имаше и по чаша червено вино, че шкембето много го подлютихме. Останахме доволни от обслужването там, много са любезни хората.

После надолу имаше по-малко коли, но пак се наложи да се разминаваме и леко закачих един колега. Сега разбирам неудобството да си със скъпа кола, направо му настръхна косата като го закачих. Все пак мина безболезнено, съвсем лека драскотина се получи. Аз въобще не съм гледал за поражения по моята кола.

В крайна сметка удоволствието от разходката беше неописуемо.

Related Images:


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top