You are here
Home > Пътуване > Нова година (2009/2010) на Каравелово

Нова година (2009/2010) на Каравелово

Най-накрая се наканих да отбележа някои отдавна минали събития, за които имам снимков материал, а именно – посрещането на настоящата 2010 година.

Съвсем преднамерено, а не както много пъти от липса на алтернатива, тази година реших да посрещна Нова година на Каравелово (родното ми село). Там съм живял до 14-тата ми годишнина и с това място ме свързват много приятни спомени.

Пътуването беше на 30-ти декември 2009 година – приятно и без прозшествия. На сутринта на 31-ви отидохме за елха и дрян за баницата и за сурвакници. Естествено на село няма пазар за такива неща – те се намират в гората. Разходката беше приятна, все пак времето беше необичайно топло за сезона – около 14 – 15 градуса по Целзий.  Тук не успяхме да направим снимки понеже забравихме фотоапарата.

Прибрахме се около обяд и след хапване набързо решихме да излезем малко по-високо в Средна гора – местността „Сиврията“. Там има хубава поляна и около 10-ина частни вили на хора от селото. Минахме през кръчмата (ресторант „Средна гора“) да вземем Нончо. Той е приятна компания и чудесен навигатор за дупките нагоре по черния път.

Тръгнахме от селото около 13.00 и преди 14.00 бяхме вече на „Сиврията“. Там бяха Петко и Николай – мои съученици от основното училище, имаше и други в компанията. Времето и „горе“ беше чудесно, направихме кратка разходка в района и после седнахме да отдъхнем под навеса във вилата на Петко.

За мен беше много приятно сред толкова близки за мен хора, хапнахме пийнахме а и приказката вървеше.

Ето и малко снимки за доказателство:

Около 17.00 часа взе да захладнява и решихме да се приберем на топло до горящата печка „циганска любов“. И така в приказки мина доста бързо времето. Трябваше да се прибираме, понеже долу в Каравелово ни чакаха Донна и майка ми и баща ми да посрещаме заедно новата година.

И така около 20.00 часа се качихме в колата и така приключи тази приятна разходка.

Related Images:


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top