You are here
Home > Туризъм > Мальовица

Мальовица

Този уикенд решихме да отидем до Боровец и оттам с лифта до Мусала. Пристигнахме благополучно към 11.00 часа и плановете веднага се промениха. Лифтът не работеше.

Седнахме на една кръчма да си вземем храна „за вкъщи“. Попаднахме на кюфтета от домашна кайма и този път рекламата се оказа вярна. Пробвахме едно от кюфтетата още на място и останахме доволни от избора си.

Решихме да продължим по пътя нагоре докъдето можеше да стигнем с кола. Оказа се че пътят (поне в началото) въобще не е нагоре, а надолу. Минахме през с. Бели искър и от там видяхме табелка за Мальовица. Оказа се, че на по-голямата част от компанията пътят вече е познат и тръгнахме към новата си цел – ще покоряваме върха.

До хотела се стига по нелош асфалтов път. От там до хижата е около час по маркирана пътека. Тук маркировка не беше нужна понеже имаше много хора и в двете посоки.

Пристигайки на хижата решихме да починем и да похапнем най-после от вкусните кюфтета. Колкото и да са сочни, една биричка никога не е излишна за по-добро храносмилане. Имаше много хора отвън пред хижата, времето беше много слънчево и с удоволствие седнахме на припек. За жега не може да се говори, заради доста студения вятър. По върховете наоколо още имаше снежни преспи.

До върха така и не стигнахме понеже времето доста напредна. Но се получи много приятна почивка.

Ето и малко доказателства за пребиваването ни там:

Related Images:

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top