You are here
Home > Технологии > Защо са ви необходими индустриални прахосмукачки?

Защо са ви необходими индустриални прахосмукачки?

Прах, частици, мъхове и други замърсители са често наблюдавани в сектора на промишлеността. Затова във все повече сектори започва да се разчита на надеждни индустриални прахосмукачки. Те могат да бъде изпълнени в два варианта: централни индустриални вакуумни системи и преносими прахосмукачки. И двата варианта имат уникални предимства в промишлените дейности.

Защо са ви необходими индустриални вакуумни прахосмукачки и индустриално вакуумни системиНай-добра ефективност при система или прахосмукачка може да се получи, когато се изберат персонално компонентите и допълнителните им принадлежности, така че да се отговори в максимално близка степен на изискванията на вашия бизнес. Така ще подобрите Коефициента на Полезно Действие на тези машини, за борбата с праха и другите замърсители в различните площи на целия промишлен обект.

Защо са ви необходими индустриални прахосмукачки?

От малкото магазинче, до големите складове и промишлени съоръжения, почистването е много важно за всяка индустриална и търговска локация. Наличието на прах може да доведе до следните нежелани реакции:

  • Здравословни проблеми на работниците: Наличието на прах може пряко да повлияе върху здравето на служителите, като често се появяват респираторни проблеми, причинени от големите количества прах. Според последните проучвания е установено също, че замърсеният въздух може да доведе и до развитието на рак на белите дробове, хранопровода и дихателните пътища.
  • Неспазване на изискванията за чистота: Различните държавни агенции имат доста изисквания що се отнася до чистотата в производствените и търговските предприятия. Наличието на големи замърсявания и запрашен въздух може сериозно да повлияе върху репутацията на бизнеса ви, а в същото време да ви донесе и тежки финансови санкции.
  • Рискови фактори: Някой видове прах са силно запалими, в зависимост от съдържанието на влага и химичните му свойства. Някой замърсители като дървени стърготини, мъх, пластмасови частици и т.н. логично са лесно горими от други. Когато са толкова малки, че се намират във въздуха, те могат да се запалят дори от малък пламък и тогава лесно се получава компресионна експлозия. Колкото и малка да е тя, от нея могат да се запалят материалите и готовата продукция в складовете например, което води до сериозни загуби.

Всеки от горепосочените фактори са сериозни, но могат да бъдат избегнати с използването на индустриални прахосмукачки, като качеството на произвежданата от вас продукция със сигурност ще бъде много по-високо, ако средата е по-чиста.

Най-добрият вариант е да си сътрудничите с фирма, която предлага решения „до ключ“, що се отнася до чистотата. Дали ще изберете индустриални прахосмукачки или индустриални вакуумни системи зависи от вашите специфични нужди, но ако вашият бизнес е свързан с хранително-вкусовата промишленост, производството на машинни части и дървообработването, най-добре да се разчита и на двата вида системи за почистване.

Индустриалните прахосмукачки са специално предназначени за силни натоварвания, като те са издръжливи и надеждни за почистване във всяка среда. С някой от тях може да се почистват, освен прах и дребни частици, но и горещ флюс от електродъговото заваряване.

Видове индустриални прахосмукачки

Съществува голямо разнообразие от индустриални вакуумни системи, които да задоволят нуждите ви, като някой от тях са:

  • Фиксирани вакуумни системи – те са мощни, компактни и високопроизводителни централни системи, като могат да се използват във всички отрасли на промишлеността.
  • Централни индустриални вакуумни системи
  • Филтърни фунии
  • Прикачени устройства – те са мощни и гъвкави
  • Почистващи системи, които се прикачат към ремаркетата на камионите
  • Персонализирани индустриални вакуумни системи, които са проектирани са личните нужди

С индустриални прахосмукачки могат да се използват дори и в:

  • Асансьорни шахти
  • Алуминиевата промишлеността
  • Системи за обработка на боксит
  • Котелните помещения
  • Производството на цимент, включително и в мелниците
  • Производството на въглища
  • Трошачните отделения
  • Пристанищните комплекси

Запознайте се подробно с индустриалните вакуумни системи и прахосмукачки на http://delfinvacuums.bg/ .

Related Images:

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top