You are here
Home > Мода > Защо да си купим мъжки часовник марка Rolex?

Защо да си купим мъжки часовник марка Rolex?

Така много пъти сме говорили за тази марка, в повечето случаи сме стигали до извода, че може да си купите много по-добър часовник за тези пари,  а и повечето позьори носят точно Ролекс. Но не и сега, не и в тази статия, тук ще пишем за предимствата на техните часовници. Защото такива все пак има. Ролекс е може би най-популярното име сред часовниците, особено когато говорим за луксозни модели. Още със създаването си през 1915г. марката произвежда часовници, които трябва да са комфортни, стилни и функционални. В днешни дни, когато компанията е една от най-силните на пазара за луксозни часовници , всички продължават да работят към постигането на една цел- да запазят доброто си име. Моделите на компанията се характеризират със семпъл и изчистен дизайн, но качествен и издръжлив материал на изработка.

 

1. Часовниците Ролекс са класика

Ще видите по-долу в статията, че всеки модел на Ролекс е класически и има история. Така например The Rolex Submariner е специално създаден за водолази и хора, които обичат да се гмуркат в дълбоки води, Rolex Daytona пък е класически спортен хронограф. В Ролекс държат на едно нещо изчистени и опростени модели. Вместо всяка година да пускат нови колекции, те самоусъвършенстват съществуващите проекти. Това е изключително важно и всеки следващ модел е по-добър, защото в него са включени предложения и опит от хора, които вече са носили този часовник.

 

Вземете например линията часовници Rolex Submariner, може би една от най-известните на марката. Часовникът е проектиран въз основа на класически модел за гмуркане, лесен е за четене във всякакви условия, има удобна и здрава конструкция. Дизайнът на този часовник е постигнал почти невъзможната задача: да изглежда добре на почти всеки човек, на всякаква възраст, без значение от случая и дрехите. Това се получава не само при този модел, но и с другите часовници на Ролекс. Така всеки трябва да запита себе си, дали наистина от марката са измислили невероятен дизайн или по-скоро когато хората са свикнали толкова години да гледат тези часовници по ръцете на другите, те ги възприемат като един вид идеал и стереотип за добър часовник и визия?

chasovnik-rolex

 

2. Бонд носи Ролекс

От Omega вероятно не искат да знаеш това, но първоначално Джеймс Бонд носи именно Субмаринер Ролекс. Създателя на героя Иън Флеминг е написал че Бонд просто носи часовник до момента, в който Шон Конъри гордо размахва модел на Ролекс и става ясно, че писателят е имал предвид точно тази марка, преди от Омега да откупят правата за следващите филми. И не само господин таен агент, но и много други властни и успели хора са носили мъжките часовници на марката. Достатъчно е да погледнем последните години на 20-ти век, толкова много мъже носят Ролекс, това няма как да бъде зачеркнато с лека ръка.

 

Уверихте ли се, че има смисъл да си купите Ролекс? Ако все още не сте, бъдете търпеливи имаме още положителни факти за марката, които ще ви споделим в следващата статия…

Related Images:

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top