You are here
Home > Сънища > Сънувах, че карам трамвай

Сънувах, че карам трамвай

Точно в нощта на 31 декември 2008 срещу 1 януари 2009 сънувах, че започвам нова работа – а именно водач на трамвай (ватман).

Ето и малко подробности – отивам за първи ден на работа и колегата от който трябваше да поема смяната го нямаше.  Беше ми оставил бележка с кратки указания по коя линия ще карам и това беше всичко. С две думи – оправяй се сам. 

Седнах в кабината и разцъках „апаратурата“. Първо успях да включа отоплението ( и в съня ми беше зима). Най-дълго се въртях докато сменя табелката, трябваше да карам по линия номер 6, а на трамвая беше номер 7. Оказа се, че трамвая има автоматична система за смяна на табелките поставени в кутиите, обаче не намерих копче от което става това и го направих ръчно. След това тръгнах по линията – нали трябва да гоня разписание. 

През целия ден нямаше прозшествия и смяната ми мина нормално. Вечерта дойде колегата да поеме неговата смяна и ме открехна как става това с табелките, оказа се, че копчето за превключване е някъде отдолу на таблото. 

За мен беше впечатляващ сън като се има предвид, че рядко сънувам. Не успях да го разтълкувам, по-точно още се опитвам.

Хайде със здраве, хубаво тръгна тази година  🙂

Related Images:

2 thoughts on “Сънувах, че карам трамвай

  1. Е хайде, със здраве! Хубаво тръгна тази година ! Първо спряха парното в трамваите! И в домовете, но това е подробност, незаслужаваща внимание! На колелото на 7-та се подреждат по три коли (идващи със закъснение), и забравят да тръгнат – сигурно съкращават ватманите или ги отклоняват по линия номер 6. Смяна на маршрута – хареса ми, нов път, нова посока, нов шанс, може би! Обаче това въртене в кръг по една и съща линия ми звучи малко зловещо и доста ограничаващо. Много е по Станишевски този сън. И някакси ми липсват Ламбо и дядо Гого с „мечтите и идеите“. И „светлото бъдеще“! Не мога да не се възхитя – пророчески сън!!!
    P.S. Все пак не съм специалист по сънищата , проверете в някой съновник. Аз лично не виждам смисъл да се движим по утъпкани коловози (сигурно затова не е лесна и смяната на табелите) 🙂

  2. Не ми се искаше сънят ми да попада в контекста на моментните изцепки на премиера и майор Деянов (и по-добре, че не е като едно време).

    Моето тълкувание на съня е свързано с това, че скоро направих промяна в професионалното си развитие. Напуснах работа и сега съм „разработчик на интернет приложения“ на свободна практика (freelancer). Идеята е да успея да увелича обема на работата и да успея да създам собствена фирма.

    Все пак трамвая е независима единица от пътното движение, нито много голяма (като влак), нито много малка (като лек автомобил).

    Та аналогията е трамвай – малка фирма.

    Аз не съм и никога не съм бил професионален тълкувател на сънища, но така успях да си преведа този сън.

    Но доброто последствие от този сън е, че сутринта се събудих с усмивка. Не е зле а?

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top